Tämä resepti sopii erinomaisesti vieroitusvaiheen alkuun, koska siinä on monia erilaisia vihanneksia, joista saa vitamiineja. Äskettäin Nutramigenin käytön aloittaneelle lapselle tämä resepti toimii makuannoksena ja helpottaa tottumaan Nutramigeniin.

Aloita vihannes kerrallaan. Voit sen jälkeen vaihdella niitä ja käyttää 2-3 vihannesta kerrallaan.

(4–)6 kuukaudesta eteenpäin

 

 

 

VALMISTUSAINEET

 

50 g

Kesäkurpitsaa, suikaloituna

1

Peruna, kuorittuna ja paloiteltuna

30 ml

Nutramigen-liuosta ( 1 annosmitta 30 ml:aan vettä) 

1 tl

Maidotonta keitettyä puuroriisiä paksuntamaan koostumus

 

VALMISTUSOHJEET

 

  • 1.

    Keitä peruna.

  • 2.

    Lisää kesäkurpitsasuikaleet, kun peruna on pehmeä, ja keitä vielä 2 minuuttia.

  • 3.

    Valuta vesi, ja soseuta, purista lävikön läpi tai muhenna.

  • 4.

    Ota yksi annos kerrallaan, lisää Nutramigenia ja sekoita.

  • 5.

    Lisää maidoton riisi, jotta soseen koostumus paksuuntuu sopivaksi.

  • 6.

    Jos sose pakastetaan, Nutramigen ja riisi lisätään vasta sulatuksen jälkeen.

 

MUUNNOS

 

•  Peruna ja palsternakka

•  Parsakaali ja peruna

•  Peruna ja kukkakaali

•  Kokeile linssisosetta: Keitä 50 g punaisia linssejä 300 ml:ssa vettä, kunnes ne ovat kypsyneet. Kaada vesi ja lisää 100 ml Nutramigenia ja 6 tl maidotonta riisiä. Mahtuu neljään jääpalarasiaan.

 

VINKKI

 

•  Maidottoman riisin määrä on suuntaa-antava. Lisää sitä enemmän tai vähemmän haluamasi koostumuksen mukaan. Puuroriisi on parhain vaihtoehto.

•  Lisää Nutramigen sulatuksen jälkeen, jotta vitamiinit säilyvät.

 

NAUTI!