Risottoriisi on hyvä tärkkelyksen lähde ja sen koostumus sopii lapselle, joka on alkanut harjoitella puremista. Tämä resepti toimii erittäin hyvin myös lisävihannesten (herneet) ja proteiinin (kana) kanssa, jolloin siitä tulee ravintopitoisuuden puolesta kokonainen ateria. Koska ateriassa on Nutramigenia, lapsi saa siitä runsaasti ravintoaineita, erityisesti D-vitamiinia ja kalsiumia.

2 pikkulasten annosta tai 4 imeväisen annosta

8 kuukaudesta eteenpäin (voidaan muhentaa tai hienontaa)

VALMISTUSAINEET

 

1-2 tl

Kasviöljyä

½

Sipuli silputtuna

1

Sellerinvarsi pilkottuna 

1 tl

Tuoretta rakuunaa pilkottuna 

100 g

Risottoriisiä

½

Liemikuutio sekoitettuna 2 tl kiehuvaa vettä fondiin (käytä pikkulapselle sopivaa liemikuutiota – tarkista suolapitoisuus. Saat vinkkejä alta) 

280  ml

Nutramigen-liuosta (9 annosmittaa 270 ml:aan vettä)

 

VALMISTUSOHJEET

 

  • 1.

     Kuumenna öljy ja kuullota sipuli ja selleri.

  • 2.

    Lisää riisi sipuli-selleriseokseen ja kuullota.

  • 3.

    Lisää rakuuna.

  • 4.

    Lisää fondi ja Nutramigenia.

  • 5.

    Pane kansi ja anna kiehua hiljalleen 45 minuuttia.

  • 6.

    Tarjoillaan lämpinä tai kylmänä.

 

VINKKI

 

Tarjoillaan lämpimänä pääateriana tai kylmänä, voidaan ottaa mukaan välipalaksi eväsrasiaan tai piknikille.

Voit lisätä kanaa, herneitä tai maissia.

Kaupoista saattaa löytyä liemiä ilman lisättyä suolaa. Ne voivat olla myös maidottomia, munattomia tai soijattomia.

 

 

NAUTI!