Tässä maidottomassa lasagnereseptissä on proteiinia (jauhelihaa, Nutramigen), tärkkelystä (pasta) ja vihanneksia (tomaatti), minkä vuoksi se on tasapainoinen, ravintopitoinen ateria. Sen koostumus ja eri maut (valkosipuli, sipuli, yrttimausteet) myös vaihtelevat, minkä ansiosta pureskelukyky ja makuaisti kehittyvät.

3 pikkulasten annosta tai 6 imeväisen annosta

6 kuukaudesta eteenpäin (voidaan muhentaa tai hienontaa)

 

VALMISTUSAINEET

 

 

2 rkl

Kasviöljyä

1

Sipuli silputtuna 

1

Valkosipulinkynsi (halutessasi) 

150

Jauhelihaa

¼

Punaista paprikaa pilkottuna

200 g

Pilkottuja tomaatteja

3 rkl

Tomaattipyreetä

1 tl

Erilaisia yrttimausteita

 

VALMISTUSOHJEET

 

  • 1.

    Kuumenna öljy ja kuullota sipuli (ja valkosipuli) pehmeäksi.

  • 2.

    Lisää jauheliha ja kypsennä, kunnes se on saanut väriä.

  • 3.

    Lisää punaista paprikaa.

  • 4.

    Lisää murskattuja tomaatteja ja tomaattipyreetä ja anna kiehua 30 minuuttia.

  • 5.

    Valmista sillä aikaa Nutramigen-valkokastike (kts. Kalaa ja persiljakastiketta resepti).

  • 6.

    Valmista lasagne, kun jauheliha on valmis, ja asettele jauheliha, lasagnelevyt ja valkokastike kerroksittain.

  • 7.

    Pane päällimmäiseksi valkokastiketta. Paista lasagne uunissa lämpötilassa 180 °C 40 minuuttia.

 

    VINKKI

     

    Pakasta erillisinä annoksina

     

    NAUTI!