Resepti on ravintopitoisuutensa puolesta täysipainoinen ateria, jossa on proteiinia, tärkkelystä ja vihanneksia. Siitä saa tärkeitä vitamiineja sekä rautaa ja sinkkiä, jotka ovat tärkeitä lapsen kasvulle ja kehitykselle. Siinä on myös Nutramigenia, joka sisältää kalsiumia ja D-vitamiinia. Se on ihanteellinen resepti tutustuttaa uusia vihanneksia lapselle, joka on nirso ruoan suhteen.

2 pikkulasten annosta tai 3–4 imeväisen annosta

6 kuukaudesta eteenpäin (voidaan soseuttaa, muhentaa tai hienontaa)

 

VALMISTUSAINEET

 

2 rkl

Kasviöljyä

160 g

Lampaanlihaa pilkottuna

1

Valkosipulinkynsi (halutessasi)

½ 

Sipuli silputtuna

125 g 

Sekavihanneksia pilkottuina (esim. maissia, perunaa, palsternakkaa)

2 rkl

Tomaattipyreetä

1 rkl

Persiljaa silputtuna 

250 g

Nutramigen-liuosta (8 annosmittaa 240 ml:aan vettä)

½ rlk 

Maissitärkkelystä

 

 

VALMISTUSOHJEET

 

  • 1.

    Lämmitä uuni 160 °C lämpötilaan.

  • 2.

    Kuumenna öljy kattilassa. Lisää lammas ja paista, kunnes siihen on tullut väriä.

  • 3.

    Lisää valkosipuli ja sipuli, ja paista ne pehmeiksi.

  • 4.

    Lisää vihannespalat.

  • 5.

    Lisää tomaattipyree ja persilja.

  • 6.

    Lisää 250 ml Nutramigenia (se vaikuttaa aluksi nestemäiseltä, mutta paksuuntuu) ja maissitärkkelys.

  • 7.

    Hauduta uunissa 1 tunti.

  • 8.

    Tarjoile perunamuhennoksen kera.

 

MUUNNOS

 

  • Vaihtele erilaisilla vihanneksilla: peruna, palsternakka, purjosipuli.

  • Kasvisversio: Kokeile lisäämällä pakastepapuja.

  • Käytä naudan- tai sianlihaa lampaanlihan sijaan.

 

NAUTI!