Tämän reseptin avulla voit tutustuttaa lapsesi kalaan. Kala on hyvä proteiinin lähde ja yhdessä Nutramigenista tehdyn valkokastikkeen kanssa ateriasta saa paljon kalsiumia ja D-vitamiinia.

 

1 pikkulasten annos tai 2 imeväisen annosta

6 kuukaudesta eteenpäin (voidaan soseuttaa, muhentaa tai hienontaa)

 

 

VALMISTUSAINEET

 

150 g 

Vaaleaa, ruodotonta kalaa (tuoreena tai pakastettuna) 

 

Nutramigen-valkokastike (ks. resepti alla)

 

Ripaus tuoretta persiljaa 

 

VALMISTUSOHJEET

  • 1.

    Kypsennä kala höyrykattilassa tai mikroaaltouunissa. Voit myös kypsentää kalan pienessä määrässä Nutramigenia, kunnes se on pehmeä ja täysin kypsä (noin 5 minuuttia).

  • 2.

    Valmista valkokastike (ks. ohje alla) ja lisää persilja.

  • 3.

    Lisää kastike kalan päälle ja viipaloi kala kastikkeeseen.

  • 4.

    Tarjoile perunamuhennoksen ja vihannesten kera, tarkista ennen tarjoilua, että kalassa ei ole ruotoja

VALKOKASTIKE

 

1 rkl maidotonta margariinia

1 rkl vehnäjauhoa

250 ml Nutramigen-liuosta (8 annosmittaa 240 ml:aan vettä)

Yhdistä ainesosat ja sekoita koko ajan, kunnes kastike on valmis (tai 30 sekunnin välein, jos valmistat sen mikroaaltouunissa).

 

VINKKI

 

Kastikkeen voi valmistaa kattilassa tai mikroaaltouunissa. Onnistumisen takaamiseksi sekoittaessa käytä vispilää, ei lusikkaa. Muuten kastikkeeseen jää paakkuja. Kastike voi vaikuttaa ohuelta valmistettaessa mutta se paksuuntuu, kun se jäähtyy. Tee kaksinkertainen määrä ja pakasta erillisannoksina.

 

NAUTI!